Toenemend aantal inbraken en meldingen in de wintermaanden

"Criminelen slaan vaker toe in de donkere wintermaanden", zo blijkt uit recente cijfers van Securitas en het dagblad Spits. Het aantal woninginbraken in 2014 is met 30% afgenomen ten opzichte van 2009. Een duidelijke piek is te zien in de donkere maanden waar het aantal meldingen een stuk hoger ligt dan in de rest van het jaar.

175 woninginbraken op een dag
Volgens de cijfers wordt er in Nederland gemiddeld iedere 8,5 minuut ergens ingebroken. In de feestelijke decembermaand ligt het aantal meldingen volgens Securitas zelf 14% hoger. Deze stijging is ook duidelijk waarneembaar in de horeca en detailhandel. Niet alleen kunnen inbrekers in het donker beter hun gang gaan, ook de aanhoudende crisis en de dure decembermaand zorgen voor een extra impuls. Het advies is om niet zomaar voor iedereen de deur open te doen, te zorgen voor goede verlichting en alert te blijven op verdachte situaties.

De alarmcode intoetsen met handschoenen is lastig

Er is ook een duidelijke stijging van het aantal loze alarmen in de koude wintermaanden. Alarmsystemen zijn gevoelig voor warmte en kou en gaan daardoor eerder af. Rond de kerstdagen neemt het aantal loze meldingen nog meer toe. Dit wordt grotendeels veroorzaakt door kerstversiering die wappert, omdat er ergens een raam openstaat of kerstballen die op de grond vallen en het alarm activeren. Ook het intoetsen van de code met de handschoenen aan blijkt niet altijd een succes.

Contact

Alltronics beveiliging B.V.
Hanespoordoorn 4
3068 ML Beveiligingsbedrijf Rotterdam

010 - 420 68 33

De zorgeloosheid van beveiliging