Ongeluk in de badkamer

Situatie

Het eerste wat mevrouw De Wit doet als ze 's morgens opstaat is douchen. Ze heeft aangegeven nooit langer dan een uur in de badkamer te zijn. Op het moment dat ze de badkamer in- en uitloopt wordt dit gedetecteerd door een minisensor. Indien ze de badkamer niet verlaat binnen de gestelde tijd kan er wat gebeurd zijn en wordt er hulp ingeschakeld. Een situatie zoals deze deed zich recentelijk voor.

Ongeluk in de badkamer

Nadat mevrouw De Wit gedoucht heeft en de douche uitstapt, voelt ze zich opeens niet lekker worden. Ze wordt duizelig en glijdt, ondanks de antislipmatten, uit waarna ze blijft liggen. Het lukt haar helaas niet om gebruik te maken van de noodknop aan de muur. De inschakeling van directe hulp is zodoende niet mogelijk.

Tijd verstreken, hulp wordt ingeschakeld

Na een kwartier gelegen te hebben is de maximaal gestelde tijd dat ze in de badkamer zou zijn, een uur, verstreken. Omdat ze zich nog steeds in de badkamer bevindt, gaat het seniorenalarm er vanuit dat er hulp nodig is. Het systeem belt eerst naar de huistelefoon en laat tevens een luid geluid klinken in de woning. Dit geluid is bedoeld om mevrouw De Wit te laten weten dat er iemand wordt gewaarschuwd. Omdat mevrouw De Wit niet in staat is om de telefoon te beantwoorden, wordt automatisch haar dochter Merel, die als eerste waarschuwingscontact staat ingevoerd, gebeld. 

Merel probeert na het telefonische bericht direct haar moeder te bellen. Omdat de telefoon niet wordt beantwoord spoedt ze zich naar de woning waar ze haar moeder aantreft op de badkamervloer. Ze helpt haar weer bij te komen en stelt haar gerust. Het bleek dat ze onwel was geworden vanwege haar diabetes. Merel kon haar gelukkig op tijd helpen, waarna alles weer in orde was.

Klik op de onderstaande knoppen om naar een voorbeeldsituatie te gaan.

Contact

Alltronics beveiliging B.V.
Hanespoordoorn 4
3068 ML Beveiligingsbedrijf Rotterdam

010 - 420 68 33

De zorgeloosheid van beveiliging