Hoe werkt het SmarterCare seniorenalarm?

Het SmarterCare Seniorenalarm detecteert door uw bewegingsgedrag of er een potentiële hulpsituatie is. Iedere kamer/ruimte wordt voorzien van kleine, onopvallende, minisensoren. Zie hier een voorbeeldsituatie Als u zich in het zicht van een minisensor beweegt, dan wordt er draadloos een bewegingssignaal verstuurd naar de SmarterCare computer. Als de SmarterCare computer een bewegingssignaal ontvangt, dan betekent dit dat het goed met u gaat. Er gebeurt zodoende niets. Alleen als er een bepaalde tijd geen bewegingssignalen binnenkomen, dan kan er iets aan de hand zijn. Een voorbeeld is als u na een half uur het toilet of badkamer niet heeft verlaten. Het seniorenalarm schakelt dan automatisch hulp in volgens het vooraf opgestelde waarschuwingsplan. 

Na hoeveel tijd schakeld het SmarterCare seniorenalarm hulp in?

Na hoeveel tijd het seniorenalarm hulp inschakelt is afhankelijk van waar u zich bevindt in huis. Dit wordt herkent door de minisensoren. Het seniorenalarm herkent bijvoorbeeld wanneer u naar bed gaat, de badkamer in loopt of deze weer verlaat. Per ruimte of situatie worden er zodoende aparte tijden ingesteld. De onderstaande tijden zijn gebaseerd op onze ervaringen. Op basis van uw leefgewoontes worden de tijden op maat voor u geprogrammeerd.

Het seniorenalarm treedt op de volgende momenten in werking:

  • Als er 2 uur lang geen beweging is gedetecteerd in het gehele huis 
  • Als na 45 minuten de badkamer niet is verlaten 
  • Als na 30 minuten het toilet niet is verlaten
  • Als na 15 uur het bed niet is verlaten
  • Als er 6 uur lang geen beweging is in bed terwijl u slaapt
  • Als er 48 uur niet in het bed geslapen is
  • Als de medicatie niet is ingenomen op de ingestelde tijd
  • Als de voordeur open blijft staan

Directe hulpinschakeling en spreek-/luisterverbinding

Voor directe hulpinschakeling kan het seniorenalarm uitgebreid worden met vaste en draagbare noodknoppen en/of trekkoorden. In een noodsituatie kan er direct een spreek-/luisterverbinding tot stand gebracht worden zodat u kunt communiceren met de ingeschakelde hulp.

SmarterCare minisensoren

De werking van een minisensor is vergelijkbaar met de sensor van een lamp die door beweging automatisch aanspringt. Er wordt alleen beweging gedetecteerd. Het zijn zodoende geen camera's en u wordt niet constant bekeken. De SmarterCare minisensoren zijn zeer nauwkeurig, betrouwbaar en beschikken over een hoogwaardig kwaliteitskeurmerk.

Bediening

Het seniorenalarm werkt geheel automatisch. Het schakelt zichzelf in als u thuis komt en weer uit als u het huis verlaat. Ook de inschakeling van hulp gebeurd automatisch. Hier hoeft u geen menselijke handeling voor te verrichten, noch iets voor bij u te dragen. Het huis waakt over u.

Contact

Alltronics beveiliging B.V.
Hanespoordoorn 4
3068 ML Beveiligingsbedrijf Rotterdam

010 - 420 68 33

De zorgeloosheid van beveiliging