Alarmopvolging door de mobiele surveillancedienst

De mobiele surveillancedienst zorgt voor een snelle en correcte opvolging van een alarmmelding. In dat geval is het niet meer nodig om (in de nachtelijke uren) een beroep te doen op medewerkers of buren. De surveillancedienst beschikt immers over sleutels en codes van uw beveiligingssysteem en kent de te volgen procedures. Indien de alarmmeldingen via de alarmcentrale naar de surveillanceauto's gaan, dan biedt dat bovendien de zekerheid dat een professionele beveiliger snel ter plekke is.

Voorkomen van gevolgschade

Door kennis en ervaring weet men wat te doen. Surveillanten kunnen door het nemen van adequate maatregelen extra schade voorkomen. Tenzij er sprake is van een onnodig alarm, is er in veel gevallen al schade geleden. Een inbreker is ten slotte uw bedrijfspand of woonhuis reeds binnengedrongen. De surveillanten kunnen dat niet meer verhelpen. Ze zorgen er echter wel voor dat er geen gevolgschade optreedt en waarschuwen indien noodzakelijk de juiste hulpdiensten.   

Begeleiden van de hulpdiensten

Aangezien ze de sleutel van het bedrijfspand of woonhuis hebben, kunnen hulpdiensten zoals politie en brandweer worden begeleid. De surveillancedienst laat bijvoorbeeld gebroken ruiten afdichten, zodat het pand weer veilig is totdat de schade is hersteld. Indien na onderzoek sprake blijkt te zijn van een onnodig alarm, schakelt de surveillant het inbraakalarm weer in. De alarmcentrale waakt over de veiligheid van de surveillanten tijdens hun werkzaamheden.

Wat gebeurt er bij een inbraak? 

In het onderstaande filmpje wordt stapsgewijs uitgelegd welke processen er in gang worden gezet bij een inbraak. Er zijn drie belangrijke processen te onderscheiden: 

1:  De detectie van de inbreker
2: De (stilalarm) melding aan de alarmcentrale  
3: De alarmopvolging die zorgt voor een directe en correcte afhandeling

 


Ik wil meer informatie. Bel mij!

Vul het formulier in en wij bellen u op. U krijgt gratis advies van een beveiligingsadviseur.

  • * velden zijn verplicht.

Contact

Alltronics beveiliging B.V.
Hanespoordoorn 4
3068 ML Beveiligingsbedrijf Rotterdam

010 - 420 68 33

De zorgeloosheid van beveiliging