Voorbeeldsituatie onwel in de woonkamer

Situatie

Mevrouw De Wit is redelijk actief op een dag. Ze gaat dagelijks naar het winkelcentrum, drinkt vaak een kop thee bij haar buurvrouw of ze is bezig met één van haar hobby's. Als ze het huis verlaat of weer thuis komt dan wordt dit gedetecteerd. Het SmarterCare seniorenalarm schakelt zichzelf zodoende in of uit. Het systeem is alleen actief als er iemand in het huis is. Als mevrouw De Wit thuis is brengt ze de meeste tijd door in de woonkamer. Vanuit haar favoriete stoel zit ze soms urenlang naar de televisie te kijken, een boek te lezen of doet ze een middagdutje. Opstaan vanuit haar stoel doet ze vaak langzaam omdat ze soms duizelig is. Dit was recentelijk het geval waardoor ze viel.

Onwel in de woonkamer

Toen mevrouw De Wit opstond om een glas water te pakken werd ze licht in haar hoofd. Meestal trekt het gevoel snel weg. Ditmaal niet en ze viel op de grond waar ze vervolgens bleef liggen. Ze was niet in staat om de telefoon te beantwoorden of haar noodknop in te drukken voor directe hulpinschakeling.

Hulpinschakeling wegens geen beweging

De volgende 2 uur werd er geen beweging meer gedetecteerd in de woonkamer en de rest van de woning. Ook de SmarterCare stoelsensor gaf aan dat er niemand in de stoel zat. Hierdoor werd uitgesloten dat ze een dutje aan het doen was. Het seniorenalarm trad daarom in werking en liet een geluid horen door de woning. Indien mevrouw De Wit nog bij kennis was zou ze door het geluid weten dat er hulp werd ingeschakeld. Vervolgens werd het 1e waarschuwingscontact, haar dochter Merel, gebeld door het SmarterCare seniorenalarm. Omdat Merel de telefoon niet beantwoordde, werd automatisch het 2e waarschuwingscontact gebeld. Dit was haar zoon Erik die zich na de hulpoproep spoedde naar de woning van zijn moeder. Eenmaal aangekomen heeft hij haar gelukkig kunnen helpen en was alles weer in orde.

Klik op de onderstaande knoppen om naar een voorbeeldsituatie te gaan.

Contact

Alltronics beveiliging B.V.
Hanespoordoorn 4
3068 ML Beveiligingsbedrijf Rotterdam

010 - 420 68 33

De zorgeloosheid van beveiliging