Voorbeeldsituatie ziek op bed

Ziek op bed

Het SmarterCare seniorenalarm detecteert waar er beweging is in het huis en zodoende ook waar en hoe lang er geen beweging is. Als mevrouw De Wit bijvoorbeeld iets uit de koelkast pakt, naar het toilet gaat of in haar bed ligt, registreert het seniorenalarm dit. Er gebeurt verder niets, tenzij er afwijkend gedrag wordt vertoond. Als ze de koelkast de gehele dag niet opent, ze ergens in de woning op de grond ligt of als ze te lang in bed blijft liggen kan er iets aan de hand zijn. Zo lag mevrouw De Wit gistermiddag nog steeds in haar bed waardoor het seniorenalarm een waarschuwing gaf.

Situatie

Mevrouw De Wit heeft aangegeven altijd tussen 8 en 9 uur 's ochtends op te staan. In het bed zit een SmarterCare bedsensor die precies detecteert wanneer ze in/uit bed gaat en tevens of er bewogen wordt. De bedsensor detecteerde gisteren dat mevrouw De Wit om 13.00 uur nog steeds in bed lag. Dit is ongebruikelijk gedrag waardoor het seniorenalarm in werking trad.

Het seniorenalarm liet allereerst een luid geluid klinken in de woning en belde vervolgens naar de huistelefoon. Mevrouw De Wit voelde zich goed genoeg om uit bed te komen en de telefoon te beantwoorden. Ze kreeg een spraakbericht te horen met afsluitend de keuze of het volgende waarschuwingscontact gebeld moest worden of dat de hulpinschakeling beëindigd moest worden. Ze beëindigde de hulpinschakeling van het seniorenalarm omdat ze geen hulp nodig had. Het stelde haar gerust dat als ze te ziek was geweest, ze had kunnen vertrouwen op de inschakeling van hulp. Ook het feit dat ze zo controle heeft over de hulpinschakeling vindt ze erg prettig. Haar dochter en de overige waarschuwingscontacten worden hierdoor alleen gewaarschuwd als het echt nodig is.

Klik op de onderstaande knoppen om naar een voorbeeldsituatie te gaan.

Contact

Alltronics beveiliging B.V.
Hanespoordoorn 4
3068 ML Beveiligingsbedrijf Rotterdam

010 - 420 68 33

De zorgeloosheid van beveiliging