Hoe werkt een alarmsysteem?

Het Fullservice- Home Premium alarmsysteem is bedoeld om een inbraak of poging tot inbraak in een zo vroeg mogelijk stadium te detecteren en te signaleren, om derhalve schade tot een minimum te beperken c.q. te voorkomen. Het inbraakalarm is hiervoor opgebouwd uit verschillende onderdelen die draadloos en/of bedraad met elkaar verbonden worden. Deze onderdelen vormen gezamenlijk "het alarmsysteem".


De verschillende onderdelen zijn:

  ControlBox en bediening  
  Smart© sensoren  

  Alarmering


ControlBox en bediening

  ControlBox
De solide basis van het alarmsysteem bestaat uit een krachtige computergestuurde ControlBox die in een afgesloten ruimte geplaatst zal worden, zoals bijvoorbeeld uw meterkast. Deze centrale is het technologische hart van het alarmsysteem. Alle Smart© sensoren en overige onderdelen worden hier draadloos en/of bedraad aan gekoppeld.

  Bediening
Via een modern vormgegeven LCD codebedienpaneel kunt u het volledige systeem bedienen. U krijgt hiervoor een duidelijke uitleg bij de installatie en een Nederlandstalige handleiding. De tekst op het LCD scherm is in grote letters die goed leesbaar zijn voor iedereen. Het codebedienpaneel zal in de buurt van de entreedeur geplaatst worden. Door middel van een zelfbedachte code, de Alltronics Alarm App, een draadloze afstandbediening of een draadloze alarmsleutel kunt u het alarmsysteem eenvoudig, geheel of gedeeltelijk, in- en uitschakelen.


Alarmsysteem op afstand in- en uitschakelen met de Alltronics App
Bediening met een afstandbediening,  alarmsleutel of  via sms/web/cloud/App

  Alltronics Alarm App

Met de Alltronics Cloud App kunt u via uw smartphone actief het alarmsysteem in- en uitschakelen en ontvangt u push-up berichten bij alarmsituaties. Tevens kunt u in de logboeken bekijken wie en wanneer het systeem heeft gebruikt. Handig om te zien of bijvoorbeeld uw kinderen zijn thuisgekomen. De App is beschikbaar voor iOS (Apple) en Android smartphones en uw telefoon dient verbinding te hebben met internet. Om gebruik te maken van de Alltronics Cloud App wordt uw alarmsysteem gekoppeld aan de Alltronics Cloud. Lees hier meer over de Alltronics Cloud.
 

midgetgolf

ControlBox

Midgetgolf

LCD codebedienpaneel

Stepverhuur

Afstandbediening

Boogschieten

Alltronics App


Smart© sensoren

Voor het detecteren van een inbraak wordt er gebruik gemaakt van hoogwaardige Smart© deur/raam- sensoren en Smart© ruimtesensoren. Een Smart© deur/raamsensor is een kleine magnetische sensor die strategisch geplaatst wordt op inbraakgevoelige ramen en/of deuren. Indien een raam of deur geopend wordt, terwijl het alarm ingeschakeld is, zal er direct een alarmsignaal verstuurd worden naar de ControlBox die het alarm activeert.

Naast de Smart© deur/raamsensoren zullen er Smart© ruimtesensoren geplaatst worden om gehele ruimtes te beveiligen door onder andere infrarood signalen. Betreden van deze ruimtes zal eveneens een alarmering ten gevolge hebben.

  Diervriendelijke sensoren

Als u huisdieren heeft dan bieden wij u speciale "diervriendelijke" Smart© ruimtesensoren aan. Uw huisdieren kunnen zich vrij bewegen zonder dat het alarmsysteem geactiveerd wordt. 


Modern systeem en snelle detectie door gebruik van de laatste technologieën
Uw woning is in verschillende beveiligde zones/gedeeltes/verdiepingen te verdelen

  Uitbreiden of aanpassen

Afhankelijk van uw woning en wensen zijn er meerdere mogelijkheden om het inbraakalarmsysteem uit te breiden. De belangrijkste uitbreidingen zijn draadloze brandmelders, een buitenflitslicht, draadloze afstandbedieningen, draadloze alarmsleutels, Smart© glasbreukmelders, Smart© fotoverificatiecamera's of een apart camerasysteem. Informeer naar de mogelijkheden of bekijk de pakketcomponenten.

midgetgolf

Raam/deursensor

Midgetgolf

Raam/deursensor

Stepverhuur

Ruimtesensor

Boogschieten

Infraroodsignalen


Alarmering

De onderdelen voor de Alarmering zijn afgestemd op het zo snel mogelijk afschrikken van de inbreker en het doormelden van de inbraak. Bij een detectie zal het systeem hiervoor op de volgende manier in werking treden: 

  1. Alarmmelding

Er zal direct een alarmmelding verstuurd worden naar onze 24 uur bemande alarmcentrale. Hier zal door speciaal opgeleide centralisten direct het met u afgestemde actieplan uitgevoerd worden. Bekijk hier een filmpje hoe onze alarmcentrale te werk gaat. Het is ook mogelijk de alarmmeldingen op uw mobiele telefoon te ontvangen via een spraakbericht, een sms of via de Alarm App. U bent dan zelf verantwoordelijk voor de vervolgactie.


24 uur per dag bewaking van het alarm door de alarmcentrale of App
Professionele installatie met een sterke nadruk op service en kwaliteit

  2. Sirene

Er zal via een (binnen/buiten) sirene, gedurende 3 minuten, een 105 decibel luid alarm klinken om de inbreker af te schrikken en te signaleren dat hij gedetecteerd is. 

  3. Flitslamp

Samen met de sirene treedt een flitslicht in werking. Deze maakt het vinden van uw woning door de politie eenvoudiger, trekt de aandacht van omwonenden en schrikt tevens af.

midgetgolf

Onze Alarmcentrale

Midgetgolf

Onze partner

Stepverhuur

Binnensirene

Boogschieten

Sirene/flitslicht (combi)


Ik wil meer informatie. Bel mij!

Vul het formulier in en wij bellen u op. U krijgt gratis advies van een beveiligingsadviseur.

  • * velden zijn verplicht.

 

Contact

Alltronics beveiliging B.V.
Hanespoordoorn 4
3068 ML Beveiligingsbedrijf Rotterdam

010 - 420 68 33
Stel zelf uw alarmsysteem samen!

Stel zelf uw alarmsysteem samen!

Door middel van het zesdelige stappenplan stelt u eenvoudig uw eigen Fullservice- Home Premium alarmsysteem samen voor uw woning. Na voltooiing van uw ontwerp krijgt u direct een prijs.

Lees meer
Wat zoekt u eigenlijk?

Wat zoekt u eigenlijk?

U wilt uw bedrijfslocatie beveiligen, anders was u niet op onze website gekomen. Maar waar begint u? En wat heeft u nodig? Dat weet u eigenlijk niet precies. Laat ons u daarom helpen!

Lees meer

De zorgeloosheid van beveiliging