Voorbeeldsituaties SmarterCare seniorenalarm

Om u een goed beeld te geven van wat het SmarterCare seniorenalarm voor u kan betekenen, hebben we een aantal voorbeeldsituaties uitgewerkt. De situaties zijn toegelicht aan de hand van het leven van mevrouw De Wit (81 jaar) en haar kinderen die als waarschuwingscontacten zijn opgegeven.  

Reden van de aanschaf

Mevrouw De Wit heeft diabetes (suikerziekte). Door haar ziekte bestaat het risico dat ze flauw valt en eventueel bewusteloos kan raken. Omdat ze zelfstandig en alleen woont, is ze bang om in een situatie te geraken waarin ze niet in staat is om hulp in te schakelen. Samen met haar kinderen is ze daarom op zoek gegaan naar een oplossing.

De afweging

Allereerst is er gekeken naar een noodknop voor om haar hals. Dit was geen geschikte oplossing omdat ze in een positie kan geraken waarin ze de knop niet kan indrukken. Vervolgens is er gekeken naar de mogelijkheid om onder begeleiding/toezicht te wonen. Dit bleek erg duur en een te grote stap voor mevrouw De Wit omdat ze geestelijk en fysiek nog goed in orde is. Het SmarterCare seniorenalarm bleek zodoende de ideale oplossing.

Zelfstandig blijven wonen

Mevrouw De Wit kan namelijk zelfstandig blijven wonen met de geruststellende gedachte dat het huis haar ondersteunt en over haar waakt. Ook haar kinderen zijn erg blij met het seniorenalarm. Het geeft hun rust en vertrouwen omdat ze direct gewaarschuwd worden als hun moeder hulp nodig heeft.

Klik op de onderstaande knoppen om naar een voorbeeldsituatie te gaan.

Contact

Alltronics beveiliging B.V.
Hanespoordoorn 4
3068 ML Beveiligingsbedrijf Rotterdam

010 - 420 68 33

De zorgeloosheid van beveiliging